Antennipalvelu

Satelliitti lautanen multifocus
Multifocus satelliittilautanen, jossa kolme mikropäätä

Antenni kuntokartoitus ja häiriönpoisto

Mikäli television kuvassa on ongelmia, esimerkiksi pikselöitymistä ja pätkimistä; kartoitamme ja asennamme antennisi kuntoon parhaan kuvanlaadun varmistamiseksi. Tavallisesti ongelmat johtuvat antennin suuntaushäiriöistä, antennin korkeudesta suhteessa maastoesteisiin taikka heikosta vahvistuksesta. Selvitämme ja korjaamme myös mahdolliset 4G häiriöt.

Mistä tiedän, onko minulla 4G häiriöitä?

4G häiriöistä viestintäviraston sivulta lainattuna

“Antennivahvistin ei siedä suuria eroja vastaanotettujen signaalien voimakkuudessa. Jos 4G-signaali menee vahvistimeen merkittävästi voimakkaampana kuin tv-signaali, vahvistin yliohjautuu ja toimii väärin. Tuloksena on tv-kanavien katoaminen tai tv-kuvan pikselöityminen. Ongelma voi koskea kaikkia tai vain osaa tv-kanavista.”

Tiesitkö, että 4G häiriöiden poistaminen on ilmaista? Tutustu aiheeseen taajuustalkoot.fi sivustolla.

Antenni asennus

Asennamme antennit ja erilaiset antenniratkaisut. UHF ja VHF Antenni, lautasantenni ja yhteisantenni järjestelmät. Mittaamme ja selvitämme antennille parhaan mahdollisen paikan. Ottaen huomioon maaston, sekä sääolosuhteiden vaikutuksen.

Sisäkuuluvuusongelmat ja häiriöt

Uudenaikaisissa rakennuksissa käytetään paljon kiveä, metallia ja alumiinikalvoja, jotka estävät tehokkaasti radiosignaalien etenemisen taloon sisälle. Lisäksi nykyaikaiset ikkunalasit ovat ns. selektiivilaseja, joissa on myös radiosignaaleja heikentävää metallia. Vanhemman talon energiaremonteissa usein käytetään polyuretaanilevyjä, jotka on vuorattu alumiinkalvolla. Alumiinikalvolla on myös radiosignaalia heikentävä vaikutus.

Näiden ongelmien kokonaan poistaminen on hankalaa, sillä Suomessa ei saa asentaa ns. aktiivisia toistimia, joilla radiotaajuus vahvistetaan ja johdetaan sisälle. Passiiviset toistimet sen sijaan ovat sallittuja, vaikka niiden teho ei yllä aktiivisten tasolle. Passiivitoistimella kuitenkin saadaan signaali tuotua sisälle taloon.

Asennamme sisäkuuluvuusongelmia helpottavia passivisia toistimia. Parannamme myös mobiililaajakastayhteyksien laatua lisäantenneilla tai ulkoisella 4G-reitittimellä.

Antennihuolto ja korjaus

Suoritamme huoltotöitä taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin. Mittaamme ja korjaamme ongelmakohdat. Dokumentoimme ja raportoimme mahdollisista vikakohdista ja teemme korjausehdotuksen antenniverkon parantamiseksi.

Ota yhteyttä, palvelemme sinua mielellämme.

Yhtiön osoite:

Kuormaajankatu 10

08200 Lohja

040 952 8100